Festivalul luminii

Ce este festivalul luminii???
Festivalul luminii este un alt fel de festival, un spațiu de manifestare artistică a tinerelor talente, o atmosferă creată timp de 2 ore, o idee, zeci de mii de lumânări, 12 orașe (Cluj-Napoca, Bucuresti, Alba Iulia, Bacău, Hunedoara, Pașcani, Rădăuți, Tîrgu-Jiu, Tîrgu-Mureș, Miercurea Ciuc, Oradea, Timișoara).

Ideea festivalului a aparut in 2004 cand, câțiva cercetași din Cluj Napoca au încercat să amintească oamenilor de fumusețea lucrurile mărunte din viața lor. Unindu-și forțele au realizat prima ediție a evenimentului, intitulat atunci Seara Viselor Împlinite, când, clujenii prezenți au așezat pe lacul din Parcul Central, aproximativ 200 de cutiuțe confecționate din hârtie, cu lumânări aprinse înăuntru, trimițând odată cu ele și visele lor cat și dorința de a deveni realitate. Festivalul a continuat, în 2005, 2006, 2007, fiind foarte bine primit și crescând în timp exponențial, din toate punctele de vedere, de la 200 de lumânări, la mii.
În 2008, apare pentru prima dată ideea, extinderii lui, de la Cluj, la nivel na?ional, preluat fiind de cercetașii din 9 orașe.

În 2009, se ia decizia schimbării lunii decembrie, ca perioadă de desfășurare, cu luna martie, astfel a II-a ediție a evenimentului ajuns la nivel național, este stabilită să se desfășoare în anul următor.

Astăzi, peste 15 filiale ale Organizației Naționale Cercetașii României, contribuie la organizarea Festivalului în cele 12 orașe din țară, pentru a putea oferi comunităților locale o atmosfer liniștită, de relaxare, luminată cu mii de lumânări, presărată, printre altele, cu muzică, dans, jocuri, jonglerii cu foc, jocuri de lumini și umbre, pantomimă, expoziții de pictură, poze, desene, și un ceai cald oferit gratuit.

In Bucuresti festivalul se va desfasura pe data de 8 mai (adica maine, sambata), in parcul Carol, intre orele 21:00 si 23:00.

In cadrul festivalului veti avea ocazia sa va bucurati de spectacol cu foc şi lumini, teatru de stradă, expoziţie de fotografie, cântece de munte alături de cercetaşi si multe altele.

Pentru mai multe detalii puteti vizita

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s