Linkedin the business version of facebook!

What is LinkedIn?
LinkedIn este o retea de socializare (gen twitter, facebook) orientata catre networking. Daca pe facebook iti faci prieteni noi si discutati, postezi evenimente comentezi poze, regasesti prieteni din copilarie, LinkedIn este reteaua destinata discutiilor si socializarii cu oamenii din domeniul tau profesional. Totul incepe cu o lista de conexiuni (alias friends on facebook) pe care ti le faci pe masura ce cunosti profesionistii din domeniul tau de activitate si nu numai.

Why LinkedIn?
Desi sunt angajat de 3 ani, deoarece inca am CVul postat pe portaluri gen ejobs primesc mailuri privind joburi “ce mi se potrivesc” dar nu tocmai (PR, ag vanzari, game tester) si astfel majoritatea le sterg fara a le deschide macar. Si nu sunt singurul pus in situatia aceasta. Oamenii cu adevarat buni se pierd printre sute de astfel de anunturi, iar companiile isi pierd din focus cu sute de aplicanti fara relevanta pentru jobul pus la bataie.
In LinkedIn situatia se schimba. Pe masura ce iti dezvolti baza de conexiuni poti atrage atentia cat mai multor profesionisti.

Exemplu:
Eu il cunosc pe Gheorghe, care mi-a fost manager. Gheorghe il cunoaste pe Vasile cu care a lucrat acum 3 ani la o companie din domeniu. Vasile vrea sa angajeze un om din domeniu pe un post de responsabilitate si are nevoie de un om cu adevarat pregatit. Pe baza referintelor pe care Gheorghe mi le da, acestea purtand numele de recomandari Vasile constata ca ma potrivesc cu omul de care are nevoie pe postul sau si ma poate aborda pentru a colabora.

Avantaje:
a) Te integrezi intr-un mediu cu Gheorghe si Vasile care sunt manageri recunoscuti si prin intermediul carora poti obtine recomandari excelente.
b) Te poti angaja destul de repede, fara sa fie nevoie sa treci prin joburi irelevante pe site-urile de profil din Romania
c) Vasile isi alege omul potrivit si are garantia ca rezultatele vor fi pe masura alegerii, avand o imagine despre angajatul sau.
d) Vasile nu investeste timp si bani in research printre potentiali angajati cu pregatire sau experienta irelevanta pentru jobul disponibil

Facilitati:
a) poti conversa cu persoane din breasla pe baza grupurilor LinkedIn; propune subiecte de discutie sau intalniri
b) poti adresa intrebari prin LinkedIn answers
c) daca reprezinti o companie iti poti posta descrieri ale produselor sau serviciilor intreprinse de compania ta iar ele sunt direct vazute de intregul tau portofoliu de conexiuni. Un fel de publicitate mai directa

In urma celor zise va invit a va crea un cont pe mai sus descrisul portal de networking!

Spor!

Sursa: wikipedia

1 thought on “Linkedin the business version of facebook!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s