Unul dintre rolurile unui sistem ERP

Acest post are legatura cu domeniul in care activez pe plan profesional si anume dezvoltarea si implementarea de sisteme integrate de administrare a afecerilor, asa numitele ERP-uri.

Un sistem ERP reprezinta o imbinare a practicilor de management al afacerilor cu tehnologia informatiilor, prin care procesele de afaceri ale unei companii sunt integrate in cadrul sistemului informatic, in vederea atingerii obiectivelor.
De-a lungul timpului, tehnicile si practicile de management au evoluat intr-un set de reguli general acceptate specifice fiecarui segment de business. Desi rezultate in urma unui proces indelungat de imbunatatire a practicilor de business, aceste reguli sunt si ele supuse necesitatii continue de resincronizare cu modificarile structurale ale mediului in care compania isi desfasoara activitatea.
Rolul unui ERP este de a facilita si mai ales de a usura incorporarea acastor evolutii in cadrul proceselor de business ale companiei. Tehnologia informationala indispensibila in acest mileniu, reprezinta infrastructura hardware, software, retelistica si comunicatii necesara implementarii unui ERP.
Ca si o nota foarte importanta ce vine in completarea celor mentionate mai sus, o companie trebuie sa aibe in vedere in momentul alegerii unui sistem ERP ca iamplementarea acestuia sa se faca pe o infrastructura IT optima, astfel incat procesele de afaceri sa opereze la un randament care sa permita atingerea obiectivelor de business.

2 thoughts on “Unul dintre rolurile unui sistem ERP

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s