Invata de la clienti!

Invata de la clienti!

Asimilarea conceptului de “a invata de la clienti” presupune o schimbare esentiala in mentalitatea managerilor, in procesele de business si nu in ultimul rand in sistemele informatice.

Aceasta este o tendinta ce isi face simtita prezenta in procesele de evaluare a satisfactiei clientilor. Asa cum multi o cunosc, feedbackul prezinta reale beneficii cand vine vorba de modul in care sunt asigurate serviciile pentru clienti.

Multe firme sunt dispuse sa investeasca in studii de piata, statistici, interviuri si alte procese costisitoare pentru masurarea satisfactiei clientilor, multe dintre ele ignorand cele mai elementare informatii provenite direct de la clienti, prin diversele canala de interactiune.

In procesele de afaceri de zi cu zi trebuie acordata atentie oricaror informatii provenite de la clienti prin e-mail, apel telefonic sau solicitare online. Totusi, de foarte multe ori sunt ignorate tocmai mesajele de feedback provenite de la clienti, mesaje care reflecta tendintele unei piete aflate în continua dezvoltare.

Daca aceste informatii sunt percepute corect, prelucrate în mod inteligent şi structurate corespunzator la nivel managerial, organizatia poate beneficia de un aport extraordinar de cunoastere pentru dezvoltarea strategiilor viitoare.

Mentionam acest aspect pentru ca, majoritatea aplicatiilor GITS si-au atins maturitatea deoarece am fost 100% receptivi la mesajele, semnalele si necesitatile enuntate de clientii nostri!
 
Image

2 thoughts on “Invata de la clienti!

 1. Gili

  Ma bucur ca ai inceput sa rescrii pe blogul tau 🙂

  Lectia ta, pentru ca stiu ca zici asta din experienta ta personal-profesional, poate fi folosita cu usurinta intr-un curs gimnazial de marketing, management, etc…

  Succes …

  Like

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s