NEVBOARD BALANCE BOARDS, JUST ROLL WITH IT

_DSC7364

Primul review asa ca fiti ingaduitori :D… la NEVBOARD BALANCE BOARDS, JUST ROLL WITH IT

Nevboard, cea mai cool dracie ca sa te tina in forma atat pentru sezonul cald cat si pentru cel rece :). Cred ca initial vedeai astefel de jucarii doar la circ dar uite ca am devenit cu totii niste… circari :))).

Acestea fiind zise, hai sa discutam putin despre minunea asta de… lemn :D.

Ce face un balance board pentru tine? pai, antrenamentul cu un balance board te ajuta in dezvoltarea musculatorii trunchiului si a muschilor stabilizatori, cei care iti dau echilibrul. Practic utilizarea balanceboard-ului se traduce direct in: echilibru mai bun, coordonare mai buna si imbunatatirea generala a musculatorii folosite in sporturile pe diverse placi (snowboard, ski, surf, skateboard, role etc) dar nu numai.
Sincer, dracia mi se pare incredibila si imbunatatirile se vad cu siguranta. Aplicabilitatea antrenamentului ajutat de balanceboard este vasta si ajuta atat la sporturile de iarna asa cum am mentionat dar si la bicicleta tot la partea de echilibru caci dezvoltarea musculaturii trunchiului si a echilibrului in general nu are cum sa nu se vada si in acest sport.

Sunt foarte multe exercitii simple si creative si daca ai si putina ingeniozitate o sa vezi ca poti inventa chiar tu diverse exercitii, iar youtube-ul este plin de exemple. Nu ai nevoie decat de nevboard, o suprafata plata, de putin spatiu de desfasurare si… curaj si ingeniozitate.

Acum, scurt si la obiect, vom puncta cateva motive pentru care ai incerca un nev balance board sau orice balance board in general:

  1. Iti superimbunatateste musculatura trunchiului si nu numai, dar si echilibrul
  2. Este foarte distractiv si sadisfactia primita in momentul in care ti-a iesit un exercitiu este mult mai mare decat atunci cand ridici o simpla bara cu greutati :D. Chiar simti ca ai reusit ceva si vezi direct aplicabilitatea exercitiului stapanit
  3. Fara sa iti dai seama, iti va lucra tot corpul in mentinerea echilibrului si iti vei simti muschii ai corpului de care nici nu stiai ca exista 😛
  4. Antrenament scurt si functional. La inceput si cele cateva minute petrecute pe nev balance board le vei simti din plin si un antrenament de 10-20 min ti se va parea suficient. In timp, nu te vei satura de nev balance board 😀
  5. Asa cum am mentionat, este foarte versatil. Sunt o sumedenie de exercitii ce pot fi incorporate in antrenamentul pe balanceboard. Aproape orice exercitiu de pilates poate fi regandit si integrat in antrenamentul cu balance board, trebuie doar sa fi creativ 😉
  6. Nu in ultimul rand imbunatateste flexibilitatea si intareste incheieturile (glezne, genunchi, solduri, umeri etc)

Cum am spus acestea sunt doar cateva pareri dar lista poate continua…

Legat de constructia nevboardului, aceasta este una solida, 100% din lemn ia rollerul are un invelis de pluta pentru o miscare mai uniforma pe suprafetele nu chiar netede. Dar iata ce zic baietii de la nevboard despre constructia ei: “Lucrat manual de la zero, fiecare NevBoard reprezinta pentru noi un proiect in sine. Alegem cu grija bucatile de stejar masiv si le uscam pana la un indice perfect, apoi le imbinam intre ele pana ajungem la un pachet de cel putin 6 straturi. Dupa ce le aducem la o forma perfect cilindrica si sculptam un sistem unic de canale, roller-ul nostru prinde contur. Board-ul este creat din placaj ecologic de cel putin 9 straturi pe care il ramforsam cu sine tot de stejar masiv pentru a il face inflexibil. Atat pe board cat si pe roller montam benzi de pluta pentru a ii conferi NevBoard-ului un control excelent. Dupa ce efectuam toate operatiunile de finisare, slefuire si teste, in functie de modelul ales, tratam lemnul cu ceara, ulei, lac sau vopsea. Suntem, probabil, singurii din lume care sa creeze rollere din stejar stratificat, boarduri cu sisteme unice de ghidare fara sa foloseasca deloc plastic sau metal in compozitia lor.Just Roll With It!

Ce putem confirma este, lucrul de calitate, care se vede de la ambalaj pana la board in sine. Se vede ca este lucru de calitate si asta ne-a placut de la inceput, inclusiv raspunsurile si indrumarile echipei nev balance board.

Va lasam mai jos ca materialul foto-video de rigoare. Sunt doar 3-4 exercitii simple ce le puteti incerca dar cum am spus, nu va opreste nimeni sa deveniti creativi :D. Pentru inceput, daca nu ati mai folosit un balance board inainte, recomandarea producatorului, si a noastra, ar fi sa incepeti cu jumatatea de roller ca sa fiti… safe :D.

Date de contact NEV BALANCE BOARD: www.nevbalanceboards.ro sau pagina de faceboook NevBoard – Balance Boards.

Enjoy! responsibly 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s