About

Vertical Riding Romania

Vertical Riding Romania

Vertical Riding, Vertical Mountain Biking, Vertriding sau cum doriti sa ii spuneti ar fi un nou trend in mtb care suna cel putin interesant. El consta in realizarea de trasee cu diferente mari de nivel ce implica atat mersul pe bicicleta cat si impinsul sau chiar caratul acestora pentru a ajunge intr-un traseu de creasta si pentru a realiza apoi un soi de coborari tehnice pe carari de munte in cadrul unor peisaje superbe. Coborarea spre deosebire de downhill este ceva mai tehnica si nu se face in viteza traseul avand multe curbe stranse sub 90 grade si teren destul de accidentat. Ciclistul incearca sa obtina un control total al bicicletei aceasta devenind o extensie a sa, de multe ori fiind necesara repozitionarea prin ridicare a rotilor bicicletei pentru a pica intr-o pozitie propice continuarii traseului.

Este o ramura spectaculoasa a mtb-ului, foarte putin incercata dar care va prinde amploare, nu stim inca daca sub denumirea de Vertical Riding sau sub alta denumire.

Pana atunci noi incercam sa o practicam printre picaturi, printre multe alte trasee de bicicleta, drumetie sau ski si vom incerca sa detaliem cat mai bine aceste trasee prin intermediul acestui site pentru a ajuta si alti entuziasti in a porni la drum si a-si urmari chemare spre natura. Enjoy!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s