Traseu bicicleta Comana

Probabil ca una din cele mai comune ture de bicicleta din imprejurimile Bucurestiului este tura pana la Parcul Natural Comana aflat langa localitatea cu acelasi nume, in judetul Giurgiu.

Noi am numi aceasta tura, tura de dupa tura in sensul ca, daca sambata reusesti sa faci o tura mai faina in alte locuri si totusi duminica mai ai chef de biciclit dar nu mai ai destula energie, poti baga o tura pana la Comana, fara nici o graba fiind vorba de aproximativ 85 km aproape plati. Partea cea mai neplacuta a traseului este iesirea din Bucuresti prin Jilava pana la Adunatii Copaceni si intrarea in Bucuresti prin Berceni pe la Aparatorii Patriei, ambele sectiuni fiind foarte aglomerate.

In rest, parcursul traseului dupa Adunatii Copaceni pana in Comana este placut, nu foarte aglomerat. Mare atentie pe partea dreapta pentru ca o sa treceti pe langa ciresi si pruni iar daca va nimeriti in sezon, nu strica sa va umpleti buzunarele.

In Comana recomandam o aprovizionare cu o bere, cel putin, de la magazinul din centru si deschiderea ei in padure fie la unul din foisoare fie la observatorul de langa lac de care dati daca urmati pavelele ce se lasa la dreapta din drumul principal din padure.

Este bine sa ajungeti cat mai devreme la comana deoarece se aglomereaza destul de rapid si devine usor neplacuta zona din 2 motive: 1. gratarele ce sunt facute in padure; 2. masinile ce au voie sa intre in padure contra taxei de 3 lei lucru care ni se pare foarte nelalocul lui.

Pe langa padurea in sine cu traseele ei marcate , de vizitat la Comana ar mai fi:

– Manastirea de la Comana, ctitorita de Vlad Tepes. Manastirea inca se renoveaza, se renoveaza de cativa ani buni :)).  De iesti in comun nu as zice ca iese cu ceva. Totusi, undeva in stanga manastirii o sa dati de o gradina frumoasa in care va puteti gasi linistea cateva clipe;

– Aerodromul Comana ce se afla la intrarea in localitate si unde puteti zbura cu Paramotorul contra unui pret, zicem noi destul de ok. Este o senzatie faina si merita;

– Rezervatia de bujori din localitatea vecina Vlad Tepes. Spre aceasta localitate va recomandam sa va duceti dupa ce faceti un mic traseu prin padure, traseu ce va scoate direct in soseaua ce duce la Vlad Tepes. Din aceasta sosea, la stanga va intoarceti in Comana in centru iar la dreapta ajungeti la rezervatia de bujori. Mai exact la rezervatie ajungi daca urmaresti Soseaua Bujorului ce pleaca din localitate.

Padurea Comana devine si un centru pentru concursuri de MTB si nu numai. Intradevar nu sunt concursuri de calibru, dar sunt, si in lipsa de altceva poti participa cu incredere deoarece iti va placea cu siguranta. Printre ele amintim Dumbrava cu margaritar care se desfasoara in primavara si este organizata de Riders Club si Comana Bike Fest care are loc in toamna si este organizata de Team Expert.

De intors in Bucuresti va recomandam sa nu va itoarceti pe acelasi drum. Daca ati iesti din Bucuresti Prin Jilava, urmati ca din Comana din centru sa o luati la stanga cum ati venit sau la dreapta cum va intoarceti din padure, pe drumul ce va va scoate in Berceni. Drumul mai traverseaza odata padurea, va scoate la o intersectie unde asfaltul se termina si voi trebuie sa faceti stanga si inca de 2 ori stanga la urmatoarele intersectii sau bifurcatii, mergeti 3-4 km pe drum nepavat pana dati iara de asfalt. Apoi, indicatoarele ar trebui sa va duca spre Bucuresti. Drumul acesta este mai putin circulat iar daca va nimeriti pe o zi calduroasa puteti face o baia la Ecluza de la Falastoaca, locul de scaldat pentru localnicii din zona. Mare atentie pe unde intrati in apa deoarece sunt niste constructii neterminate in apa si exista riscul sa va intepati in ceva fieratanii.

In rest, drum intins pana in Bucuresti.

Cam atat am avea de zis despre Comana, noi sigur o sa mai facem ture pana in aceast loc, nu ca nu ne-am saturat de el ci doar ca in lipsa de altceva este o alternativa buna de biciclit.

Harta traseului o gasiti la acest LINK sau in imaginea de mai jos.

harta tura comana

Va lasam cu cateva poze relevante. Enjoy!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s